Pe toată durata evenimentului, grupurile vor fi însoțite de echipe de voluntari, instruite să ofere informații și îndrumări pentru fiecare etapă a Întâlnirii: cazare, masă, dezbateri, vizite, concert, conferință etc.

Cazarea, 1 septembrie 2016

Participanții la Întâlnire vor fi cazați în următoarele centre: Complexul studențesc Regie, căminul Casa Juventus al Facultății de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din București și căminul Seminarului Teologic Ortodox Nifon Mitropolitul din București.

Cazarea întregului grup va fi făcută înainte de festivitatea de deschidere, în data de 1 septembrie 2016, între orele 10 – 15. Grupul va fi condus la locul de cazare de către o echipă de voluntari, care va aștepta autocarul la locul stabilit.
La cămin, grupul va fi îndrumat spre camere de către voluntarii care vor fi responsabili de activitățile de recepție: repartizarea invitaților, oferirea cheilor de acces în cameră, însoțirea oaspeților în cameră. Tot acum, oaspeții vor primi pachetul de întâmpinare, conținând harta municipiului București, broșura Întâlnirii, harta mijloacelor de transport, legitimația de participant, tricoul Întâlnirii.

Pentru alte informații ce privesc acomodarea în București pe perioada Întâlnirii (unde se servește masa, orele de servire, unde este cel mai apropiat magazin, stație de metrou, stație de autobuz, unde este bancomat în apropiere, unde este o unitate de schimb valutar, unde se pot spăla – călca – usca hainele etc.), participanții sunt rugați să ia legătura cu voluntarii care se ocupă de recepție sau să sune la numerele de telefon indicate mai jos.
Începând cu orele 17, pe data de 1 septembrie 2016, toate grupurile se vor îndrepta spre autobuzele RATB/ stațiile Metrorex pentru a participa la deschiderea oficială a Întâlnirii tinerilor ortodocși din toată lumea, ce va avea loc pe Dealul Mitropoliei.

 CALL CENTER

Telekom 0762 831 140 / 0762 831 141.   Vodafone 0727 203 237.   Orange 0746 983 620

Atelierele de dezbateri, vizite culturale

În zilele de vineri (2 septembrie) și sâmbătă (3 septembrie), după servirea mesei de dimineață, întregul grup se va întâlni cu liderul de grup la locul stabilit în avans și comunicat de voluntarii care se ocupă de cazare. De aici se va porni spre biserică, iar apoi spre școala unde vor avea loc dezbaterile. Biserica și unitatea școlară, unde vor avea loc activitățile din zilele de 2 ‒ 3 septembrie, au fost comunicate liderului de grup în prealabil.

Transportul spre biserica unde va avea loc rugăciunea de dimineață va fi asigurat de autobuzele RATB (inscripționate adecvat)/metrou. După rugăciune, întregul grup va fi condus spre școala în care vor avea loc atelierele de dezbatere de către voluntarul responsabil cu activitățile de ghidare. Distanța dintre biserică și unitatea școlară va fi parcursă pe jos.

Voluntarul ghid va fi cel care:

  • Îndrumă participanții pe traseele pe care aceștia trebuie să le urmeze;
    Oferă informații participanților referitoare la program, regulament și cod de conduită;
  • Îi ghidează pe participanți înspre locurile ce urmează a fi ocupate de ei în licee, la conferință, la concert, spre muzee, etc.;
  • Asigură accesul în zona desemnată pentru a evita pe cât posibil înghesuiala;
  • Oferă sprijin Organizatorului în gestionarea diferitelor evenimente (ghid către autocare, metrou, concert, conferință etc.);
  • Îi ghidează pe participanți înspre centrele de informare, dacă e cazul.
  • După terminarea sesiunilor de discuții, toți participanții vor lua prânzul în unitățile școlare, în spații special amenajate și indicate corespunzător.
  • Voluntarii noștri vor fi prezenți pe toată durata activităților desfășurate în școli pentru a oferi informații și îndrumare acolo unde este nevoie.
  • După terminarea mesei, grupurile sunt invitate să viziteze diferitele puncte de interes ale municipiului București. Voluntarii noștri vă stau la dispoziție pentru orice fel de informații privitoare la accesul către diferitele locații turistice.

Concert, 2 septembrie

Transportul către Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) se va face după cină (începând cu ora 18:45), cu autobuzele RATB/metrou. După terminarea concertului, tinerii se vor întoarce la căminele unde sunt cazați cu mijloacele de transport RATB/Metrorex.

Conferință duhovnicească Iisus Hristos – bucuria vieții, 3 septembrie

Plecarea către Sala Palatului se va face după masa de seară (începând cu ora 17:30), cu autobuzele RATB/metrou. Conferința va începe la ora 19:00 și va dura aproximativ 2 ore. Fiecare grup va avea alocat un anumit sector în sala de conferințe. După terminarea conferinței, tinerii sunt rugați să iasă împreună cu întregul grup din sală, pentru a participa la Procesiunea luminilor. Rugăm toți participanții să urmărească indicațiile oferite de voluntarii responsabili pentru coordonarea acestui eveniment.

Procesiunea se va face pe traseul Sala Palatului‒Calea Victoriei‒Piața Națiunile Unite‒Dealul Mitropoliei. Pe Dealul Mitropoliei se va rosti rugăciunea de seară, după care grupurile vor fi transportate către cămine.

Sfânta Liturghie – Festivitatea de încheiere, 4 septembrie

Transportul către Catedrala Mântuirii Neamului se va face cu autobuzele RATB/metrou, ca în zilele precedente. Plecare spre catedrală se va face începând cu ora 07:45.

După terminarea Sfintei Liturghii va începe festivitate de încheiere a evenimentului. După încheierea acestui moment, tinerii se vor întoarce la cămine cu mijloacele de transport RATB/Metrorex. După ce vor servi masa de prânz, participanții sunt rugați să înceapă pregătirile de eliberare a camerelor. La final, toți participanții vor preda cheile camerelor voluntarilor recepționari.